Kada smo osnovali kompaniju “Realchoice“, pravni okviri, legislativa, administracija i knjigovodstvo bili su potpune nepoznanice za ekipu koja je radila kod drugih, platu dobijala početkom ili sredinom meseca, bonuse na kraju, i nije imala dodira sa ,,papirologijom’’. U tom segmentu naišli su na veliku podršku Privredne komore Srbije. Povezali smo se sa Privrednom komorom Srbije gde smo uspeli da razumemo na koji način funkcionišu pravni i administrativni okviri jedne kompanije. Takođe, česti smo gosti na konferencijama i panelima a pogotovo onima koji se tiču omladinskog preduzetništva. Upoznali smo i povezali se sa velikim brojem mladih ambicioznih ljudi. Zbog svega toga, smatramo da je saradnja sa Komorom ,,must have’’ svakog biznisa.

 

Moje poslovanje počelo je da se razvija onog trenutka kada sam upoznala predstavnicu iz Privredne komore Srbije koja me je uputila u sve detalje kako da unapredim svoj biznis. Privredna komora Srbije uvek izađe u susret, samo je potrebno da vi imate želju da se pokrenete. Svi me pitaju“Kako ti to uspevaš?“. Ja odgovaram: „Vi morate da tražite da biste dobili.“

Maruška Topalović  je 1995. godine sama pokrenula svoj biznis, oslikavajući marame u svojoj kući, po narodnim šarama i osluškujući maštu. S godinama, opremljen je Modni studio “Maruška” iz Preljine kod Čačka u delu porodičnog domaćinstva,  pa danas ima 14 zaposlenih i više ne postoji deo sveta gde se ne vijore marame ili ešarpe "maruške”. To je malo porodično preduzeće, modne predmete na svili koji su do sada, kao poklon, u raznim prilikama uručivani mnogim svetskim ličnostima, Vladimiru Putinu, Angeli Merkel, Hilari Klinton, kraljici Elizabeta drugoj, ili princu Čarlsu od Velsa. Studio je, recimo, u 2014. godini sa 14 zaposlenih proizveo 26.000 kravata, marama i ešarpi.

 

 

Imamo veoma uspešnu saradnju sa Privrednom komorom Srbije i veliku podršku, koja se ogleda, pre svega, u organizaciji nastupa na velikim sajmovima u Evropi i u Rusiji.

Poslovni sistem Global seed je kompanija koju odlikuje visok potencijal i resursi za bavljenje organskom poljoprivredom. Na preko 2000 ha plodne vojvođanske ravnice odvija se organska biljna i stočarska proizvodnja, proizvodnja organskih smeša za ishranu preživara, obnovljivi izvori energije i briga o zdravlju i dobrobiti životinja. Njihova vizija je da postanu regionalni lider u proizvodnji organskog mleka, mesa i organske stočne hrane kao i najveća organska farma krava u Evropi.

 

....saznajte više Od kućne bravarske radionice
do uspečne firme

....saznajte više

Novi život
tradicionalnih kolača

 

„Моје гнездо“ - домаћа,
ручно рађена тестенина

 

„Realchoice“ – kreativnost i
ideje tri zaljubljenika u biznis

 


Učestvujte u kampanji PKS u 2017. Pošaljite nam svoju priču.
 
Ukoliko ste već uspešan preduzetnik ili imate kompaniju i razvijen biznis, ispričajte nam o svom uspehu.
 
Dužina teksta sa visokokvalitetnim fotografijama trebalo bi da bude do 2.500 karaktera (jedna i po stranica A4 formata)
Možete nam poslati i video priču (format MP4, AVI, dužina do 1 minuta)
 
Potrudićemo se da Vaša priča bude što vidljivija i ispričana na najbolji način.  
Priče u pisanoj ili video formi možete slati mejlom na: uspesneprice@pks.rs
 
Centar za komunikacije Privredne komore Srbije
Kontakt telefon: 011 33 00 905
 

infografik 
infographic