Privredna komora Srbije prepoznaje resurs kompanija sa potencijalom da razvijaju  najsavremeniju elektroniku  i proizvode složene uređaje i sisteme i omogućuje im da, povezane, ostvare poslovne interese i budu konkurentnije. PKS je „hab“, mesto prvog susreta i kontakta poslovnih partnera, inicijator umrežavanja kompanija, što pomaže firmama da  lakše dođu do poslova u inostranstvu i pronađu partnere.

„Bitgear", jedna od retkih firmi u Srbiji koja se bavi razvojem najsavremenije elektronike, danas ima oko 50 zaposlenih i prihode preko dva miliona dolara godišnje. Gotovo celokupan prihod "Bitgear"-a dolazi iz izvoza. Iskustvo umrežavanja, povezivanja i podrška velikih sistema, za  kompaniju koja raste, posebno u oblasti u kojoj su firme koncentrisane na svoju usku specijalnost,  veoma je važna.

Važan deo Simensove saradnje sa PKS je jačanje mreže dobavlјača na lokalnom tržištu. PKS je imala važnu ulogu tokom našeg programa „Postanite Simensov dobavlјač“ koji je Simens inicirao radi uklјučivanja domaćih dobavlјača iz Srbije u lanac snabdevanja fabrike u Subotici. Nјihova saradnja sa malim i srednjim preduzećima nam je pomogla da pozovemo i privučemo mnoge potencijalne dobavlјače tokom drugog „Dana dobavlјača Simensa“ koji je održan 8. aprila 2016. u PKS, gde smo imali više od 150 učesnika. Simens i PKS su sproveli zajedničko istraživanje lokalnog tržišta malih i srednjih preduzeća i organizovali direktne B2B susrete stručnjaka iz Simensa i 50 predstavnika kompanija potencijalnih dobavlјača. „Dan dobavlјača Simensa“ je ispunio svoje cilјeve i kroz direktnu komunikaciju sa potencijalnim dobavlјačima, prezentacije i panel diskusije, poslali smo glavnu poruku kompanijama vezano za standarde i kvalitet koji tražimo od naših potencijalnih dobavlјača.  Zajedno, privukli smo veći broj lokalnih kompanija koje bi mogle postati dobavlјači Siemensovoj fabrici vetrogeneratora u Subotici i pokrenuti serijsku proizvodnju potrebnih komponenti.

Holding kompanija „Moji brendovi”, u okviru koje posluju najveće domaće kompanije, Bambi, Knjaz Miloš, Imlek, Mlekara Subotica i Niška mlekara planira širenje poslovanja  i nova ulaganja, a u tim poslovnim poduhvatima oslonićemo se na podršku i servise Privredne komore Srbije, ističe Andrej Jovanović, direktor holdinga „Moji brendovi“.

....saznajte više

Naše cipele šetaju Menhetnom

 

....saznajte više

Carpe Diem

 

 

 Ono bike

 

 

 Pametna igračka

 

 


Učestvujte u kampanji PKS u 2017. Pošaljite nam svoju priču.
 
Ukoliko ste već uspešan preduzetnik ili imate kompaniju i razvijen biznis, ispričajte nam o svom uspehu.
 
Dužina teksta sa visokokvalitetnim fotografijama trebalo bi da bude do 2.500 karaktera (jedna i po stranica A4 formata)
Možete nam poslati i video priču (format MP4, AVI, dužina do 1 minuta)
 
Potrudićemo se da Vaša priča bude što vidljivija i ispričana na najbolji način.  
Priče u pisanoj ili video formi možete slati mejlom na: uspesneprice@pks.rs
 
Centar za komunikacije Privredne komore Srbije
Kontakt telefon: 011 33 00 905
 

infografik 
infographic