Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 5. Novembar 2018. | 14:47
Poziv kompanijama za akciju "Prijatelj porodice"

Privredna komora Srbije uputila je danas javni poziv kompanijama koje posluju na teritoriji Srbije da se prijave za učešće u akciji „Prijatelj porodice“. Poziv će biti otvoren do 19. novembra, a proglašenje najboljih planirano je krajem ove godine.
Akciju „Prijatelj porodice“ zajednički organizuju Privredna komora Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, kao doprinos aktivnostima Vlade Republike Srbije na polju populacione politike, sa namerom da se u poslovnoj zajednici  podstakne usklađivanje porodičnog i poslovnog života.
 
Za priznanje „Prijatelj porodice 2018“ kompanije konkurišu dobrom praksom i standardima koje primenjuju u usklađivanju rada i roditeljstva. Kandidati se prijavljuju popunjavanjem upitnika,  elektronskim putem, na sajtu akcije „Prijatelj porodice“ – www.prijateljporodice.rs i odgovaraju na oko 60 pitanja, kojima se opisuje praksa i rezultati usklađivanja rada i roditeljstva.  
 
Priznanje će poneti preduzeća, koja su uz dobre poslovne rezultate, izgradila porodično – prijateljsko okruženje i imaju najbolje primere prakse, na osnovu pet grupa kriterijuma: tržišno - finansijski pokazatelji poslovanja; usvojeni standardi i praksa u pogledu usklađivanja rada i roditeljstva; rezultati u oblasti usklađivanja rada i roditeljstva; percepcija stručne javnosti, potrošača i samih zaposlenih; ocene stručnog žirija. Metodologija izbora predstavlja kombinaciju najrazvijenijih svetskih metodologija u ovoj oblasti, prilagođenu konkretnim ciljevima, poslovnom i zakonodavnom okviru Republike Srbije.
 
Izbor najuspešnijih obavlja se u tri kategorije: malih i srednjih preduzeća, velikih preduzeća i javnih preduzeća/većinski državna preduzeća.
 
Kompanije imaju mogućnost i da na sajtu akcije postave promotivni tekst i logo kompanije, kako bi se predstavili potrošačima i eksternoj javnosti.
 
U sastavu žirija nagrade „Prijatelj porodice“ su: Marko Čadež, predsednik PKS, Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Goran Knežević, ministar privrede, Ilija Cerović, v.d. direktora Televizije Srbije i Mihailo Vesović, savetnik predsednika PKS.