PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 14. Jun 2018. | 13:33
Veliki brendovi i korporacije pružaju kvalitetnu šansu mladim ljudima

Na predstavljanju programa Koka-Kola mladima predsednik PKS Marko Čadež pozvao je mlade ljude u Srbiji da iskoriste šansu koju im pružaju velike kompanije istakavši da projekti za njih koje organizuje Koka-Kola kao brend i multinacionalna kompanija garantuju kvalitet.
"Nadam se da ćete ovu šansu iskoristiti", poručio je Čadež mladima i istakao da projekti poput onih koje sprovodi Koka-Kola omogućavaju edukaciju i mogućnost da steknu praktična iskustva usled čega imaju podršku PKS i Vlade Srbije. 

Naglasio je da se nastoji da se što više kompanija uključi u različite programe za mlade kako bi se podstaklo preduzetništvo i kako bi mladi imali priliku da realizuju svoje ideje i inovativnost. 
 
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja priprema seriju zakona iz oblasti obrazovanja i novu strategiju obrazovanja oslonjenu na privredu, u nameri da se unaprede znanja i veštine mladih, kako bi imali veće šanse za zaposlenje, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević. 

Šarčević je rekao da je u poslednje dve godine uspostavljen dobar spoj obrazovanja i privrede, a da znatna podrška zajedničkim naporima Ministarstva i Privredne komore Srbije dolazi iz velikih kompanija, poput Koka-Kole, koje osmišljavaju različite programe namenjene mladima kako bi oni stekli što bolje veštine i znanja i kako bi se kroz praksu upoznali sa svetom rada. 

Naglasio je da je zajednički posao napredak zemlje i nastojanje da se mladi zadrže u Srbiji gde posluje dobar deo velikih stranih kompanija u kojima mogu da se zaposle. 

"Cilj je da pomognemo da mladi steknu dobre kompetencije i unaprede veštine i znanja", rekao je Šarčević i dodao da je u tom smislu važno i dulano obrazovanje i studentska učenička praksa. 

Generalni direktor Coca-Cola HBC Aleksandar Ružević rekao je da su programi za mlade novi strateški pravac ulaganja te kompanije u lokalnu zajednicu, te da kroz takve programe kompanija nastoji da osnaži mlade i bude oslonac državi u zajedničkom poslu.

"Sve napore usmerićemo u profesionalni i lični razvoj mladih kroz brojne programe namenjen srednjoškolcima, studentima, apsolventima, diplomcima i mladima bez zaposlenja", rekao je Ružević.