Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 10. April 2018. | 14:21
Otvoren Sajam privrede u Mostaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas 21. međunarodni sajam privrede u Mostaru, na kojem Srbija učestvuje kao zemlja partner pod sloganom "Budućnost nas spaja". Kompanije iz Srbije koje učestvuju na sajmu planiraju da povećaju svoje investicije u BiH, izjavio je predsednik Privredne komore Marko Čadež. Foto Tanjug
Privredni sajmovi, poput današnjeg u Mostaru, zapošljavanje i bolji život građana treba da nam budu najvažnije teme, poručio je predsednik Srbije.

”Kroz razgovor sa ljudima vidi se koliko je malo potrebno da bi se osećali sigurnije i videli drugačiju budućnosti za zemlju i decu”, rekao je Vučić nakon obilaska štandova.

Otvaranju su prisustvovali član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, premijer Bugarske Bojko Borisov, premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski ministri za   trgovinu i poljoprivredu, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović. 

Srbija će osim privrednog potencijala i izvoznih mogućnosti do 14. aprila promovisati i turističku ponudu, bogatu kulturnu baštinu, gastronomiju i druge prednosti koje je čine dobrom destinacijom za ulaganje i poslovanje.
Kompanije iz Srbije, koje učestvuju na Međunarodnom sajmu privrede, planiraju da povećaju svoje investicije u BiH, izjavio je predsednik PKS.

"Dosta njih je već prisutno u BiH sa proizvodnim pogonima i planiraju proširenje tih fabrika i nadam se da će ti planovi biti ostvareni u toku ove godine", rekao je Čadež.
 
Predsednik Vučić i visoki zvaničnici zemalja iz regiona proslavili su otvaranje Međunarodnog sajma privrede u Mostaru na nacionalnom štandu Srbije uz trubače. 

Nakon što je formalno otvorio 21. Međunarodni sajam privrede, na kojem je predstavljeno i više od 60 srpskih kompanija, Vučić je "poveo" sve ka štandu Srbije "Budućnost nas spaja". 

Vučić je srpski paviljon obišao zajedno sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, domaćinom sajma hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, predsednikom RS Miloradom Dodikom, a visoke zvaničnike je dočekao predsednik Privredne komore Srbije I zvuci trube orkestra Dejana Petrovića. 

Vučić i gosti  nakon toga posetili su i ostale štandove kompanija iz Srbije, zatim štand Hrvatske, Mađarske i drugih zemalja. Predsednik Srbije razgovarao je sa privrednicima, probao njihove proizvode i upoznao se sa ponudom izlagaca.