PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 7. Decembar 2017. | 13:48
Dodeljene nagrade PKS - PK Beograda "Beogradski pobednik" uspešnim privrednicima

Na svečanosti u Skupštini Grada Beograda uručene su tradicionalne godišnje nagrade Privredne komore Srbije - Privredne komore Beograda "Beogradski pobednik" za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u 2016. godini.
Nagradu "Beogradski pobednik" koja se dodeljuje od 1985. godine kao dokaz uspešnog poslovanja do danas je ponelo oko 200 privrednih društava i 70 preduzetnika, pojedinaca i institucija.
 
Potpredsednik Privredne komore Srbije Milovan Kocić istakao je na svečanosti u Skupštini grada da su kompanije koje su dobile nagradu ponos ne samo Beograda već i cele zajednice. "Dobitnici nagrade su nosioci razvoja Beograda i srpske privrede", istakao je Kocić.

Vršilac dužnosti direktora PKS - Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je podsetio da ova poslovna zajednica okuplja preko 120.000 privrednih subjekata. "Cilj dodele ovih nagrada nije samo da oni koji su to zaslužili dobiju nagrade, već pre svega da pokažemo javnosti da promovišemo rad i znanje i rezultate koji su primećeni i koji treba da posluže kao ugled svima", rekao je Miletić.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović je istakao važnost saradnje privrede i države. "Razvoj privrednog ambijenta u Beogradu znači i razvoj privrednog ambijenta u celoj Srbiji. Naša prestonica mora da nastavi da se razvija jer je to način da naša cela zemlja ide napred. Za ubrzani privredni i opšti napredak društva neophodno je uspostavljanje čvrste saradnje između države i privrede", rekao je Mladenović. 
 
Ove godine nagradu "Beogradski pobednik" je dobilo devet privrednih društava. Dodeljena je i Godišnja nagrada "Poslovni čovek godine" i "Poslovna žena godine", "Plaketa" za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede  Beograda, "Povelja" za  jubilej i značajne poslovne poduhvate i nagrada "Za životno delo".
 
Godišnja nagrada "Beogradski pobednik" za ostvarene rezultate u privređivanju u 2016. godini, dodeljena je sledećim privrednim društvima:
  1. Agroindustrijsko komercijalna banka AIK BANKA ad
  2. Društvo za konsalting i reviziju KPMG doo
  3. JP Službeni glasnik
  4. Preduzeće za proizvodNju i trgovinu TEHNOMANIJA doo
  5. Preduzeće za telekomunikacioni inžeNjering TELEGROUP doo
  6. Privredno društvo za proizvodNju hvac opreme TERMOVENT KOMERC doo
  7. JKP Gradske pijace
  8. Soko Štark d.o.o.
  9. Kompanija Prva Iskra - Namenska proizvodnja a.d. 
Nagrada "Poslovni čovek godine" dodeljena je Dušanu Peroviću, predsedniku PD za proizvodnju HVAC opreme Termovent komerc doo, a "Poslovna žena godine" je Danka Selić, generalna direktorka DP Beogradski sajam sa potpunom odgovornošću Beograd

Plaketu za posebne zasluge za razvoj i unapređeNje privrede Beograda” u 2016. godini dobilo je Preduzeće za marketing i ugostiteljstvo K-HOTELS doo, a povelju povodom jubilarnih godišnjica ili značajnih poslovnih poduhvata DP Beogradski Sajam sa potpunom odgovornošću. Godišnja nagrada za životno delo pripala je prof. dr Slobodanu Zečeviću, vodećem naučniku, stručnjaku za oblast logistike, posvećenom nauci, primeni naučnih rešenja u privredi i edukaciji stručnjaka u oblasti logistike, kao i Aleksandru Joksimoviću, modnom kreatoru koji je obeležio jugoslovensku modnu scenu.