PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 12. Septembar 2017. | 16:41
Uspešan nastup privrede Srbije na sajmu u Celju

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju izlažu srpske firme iz privrednih grana koje čine 73,5 odsto ukupnog izvoza u Sloveniju
U Celju je danas otvoren Međunarodni sajam preduzetništva „MOS 2017“ na kome se predstavlja 15 srpskih kompanija, u organizaciji i uz podršku Privredne komore Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Nacionalni štand Srbije otvorio je Igor Mirović, predsednik  vlade Vojvodine u prisustvu premijera Slovenije Mira Cerara i resornih ministara iz regiona.
Na sajmu u Celju iz Srbije se predstavljaju firme iz metalske  i elektroindustrije, prehrambene, tekstilne, drvoprerađivačke, hemijske, građevinske industrija i trgovine – privrednih grana koje su činile čak 73,5 odsto ukupnog srpskog izvoza u Sloveniju u 2016. godini.
Izlagači na sajmu su: Amiga doo Kraljevo, Fabrika sita i ležajeva - Fasil d.o.o. Arilje, Galeb metal pack d.o.o. Šabac, HBIS GROUP Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd, YUKK Zipplast d.o.o. Požega, Udruženje Konoplja Novi Sad,   RB Global d.o.o. Užice, Pemy Family d.o.o. Futog, Mirotin Tisa d.o.o. Savino Selo, Stim Import  d.o.o. Šabac, Blockx d.o.o. Bački Petrovac, Vis Company d.o.o. Beograd, Masterplast YU d.o.o. Subotica, Induco d.o.o. Beograd, 7 Sistem d.o.o. Sremska Kamenica.
Ovogodišnji Međunarodni sajam preduzetništva u Celju, prilika je za kompanije iz Srbije da se povežu sa potencijalnim partnerima iz regiona i iz oko 30 zemalja sveta koje izlažu na sajmu.
U okviru sajma biće organizovani Dan dobavljača više međunarodnih  kompanija i bilateralni razgovori privrednika, što daje dodatni kvalitet manifestaciji.
MOS (http://www.ce-sejem.si/en) je vodeći međunarodni sajam iz oblasti preduzetništva u Sloveniji. Ove godine se održava jubilarni, 50. put, na 65.000 m² sajamskog izložbenog prostora. U 2016. godini sajam je posetilo oko 125.000 hiljada posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.500 izlagača iz 35 zemalja sveta.