PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 29. Jul 2017. | 14:35
Čadež: Pregovaramo o projektima vrednim 1,3 milijarde evra

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da Srbija trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 projekta koji bi trebalo da obezbede 30.000 novih radnih mesta i investicije vredne 1,3 milijarde evra. Foto Tanjug
“Radi se o realnim projektima, o novim radnim mestima širom Srbije”, rekao je Čadež, navodeći da na tome rade kabinet predsednika Republike, Razvojna agencija Srbije (RAS) i PKS.
 
Predsednik PKS je u Nišu posle potpisivanja ugovora između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Gramer o podsticajnim sredstvima za otvaranje novih 450 radnih mesta pozvao domaće privrednike da preko komore koriste programe Ministarstva i RAS-a za nove investicione projekte.
 
“Sve je više domaćih kompanija koje to rade, dobijaju ovu vrstu podrške, razvijaju svoje poslove, izlaze na nova tržišta i razvijaju svoje poslovanje”, rekao je Čadež.
 
Čadež podseća da Privredna komora Srbije takođe povezuje privrednike sa partnerima u inostranstvu i novim investitorima koji dolaze, navodeći primer kompanije Cumtobel.
 
Do sada je kroz selekciju te kompanije za dobavljački lanac prošlo 50 domaćih firmi, a 17 ih trenutno pregovara o sklapanju ugovora, zaključio je Čadež.