PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 29. Jul 2017. | 14:19
Ugovor o zapošljavanju novih 450 radnika u kompaniji Gramer

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je, u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, Ugovor o podsticajnim sredstvima sa direktorom Gramera za Srbiju Pjeromluiđijem Ðionem, koji će omogućiti posao za još 450 novih radnika. Nemačka kompanija četvrti put proširuje svoje pogone, zapošljava nove ljude i donosi nove tehnologije, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Foto Tanjug
“To je samo znak da je Srbija dobra za investiranje, da su nas investitori prepoznali, kao i da je ova kompanija došla u Srbiju da bi ostala, zapošljavala i sarađivala sa domaćom privredom”, istakao je Čadež.
 
Potpisan je ugovor o reinvestiranju i ovim ugovorom ćemo stići do 1.700 zaposlenih, a investicija je vredna preko četiri miliona evra, rekao je ministar Goran Knežević. Ističe da nijedna vlada nije toliko vremena provodila na jugu Srbije, niti je toliko ulagala u jug Srbije.
 
“Prema podacima iz ministarstva, u poslednjih nekoliko godina ovde su investitori uložili preko 600 miliona evra i zaposlili 25.000 ljudi. Naravno da je zadatak države da napravi dobar ambijent, a na samim investitorima je da se za nas odluče”, rekao je Knežević.
 
Direktor Gramera za Srbiju Pierluiđi Đione ukazao je da je Srbija dobra za ulaganje uz očekivanje da će novo ulaganje biti znak i za ostale investitore.
 
“Ugovor nam sigurno donosi posao do 2023. godine i omogućava radna mesta, imaćemo još 450 novih radnih mesta i nekoliko novih tehnologija. Veoma je značajno za nas što se to radi ove godine pošto slavimo desetogodšnjicu poslovanja u Aleksincu”, rekao je Đione.
 
izvor Tanjug