PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 18. Maj 2017. | 09:21
Zlatna Gazela dodeljena kompaniji Vega IT Sourcing

Priznanje „Zlatna gazela Srbije 2017“ za najbolju od najbrže rastućih kompanija u našoj zemlji, dodeljena je firmi Vega IT Sourcing d.o.o. iz Novog Sada. Na svečanoj dodeli nagrada u Skupštini grada Beograda, drugo mesto i srebrnu Gazelu osvojila je firma Termovent Komerc d.o.o. iz Beograda, a treće Jugotex d.o.o. iz Smedereva koja je osvojila bronzanu Gazelu.
Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež istakao je da svi zajedno treba da slavimo uspeh ovih srpskih preduzeća koja su konkurentna svuda u svetu i mogu da pobede svaku kompaniju iz svog sektora.  
„Komora želi da radi za vas, da štitimo vaše interese, otvaramo vrata novih tržišta, da radimo zajedno na vašem rastu, da kreiramo pravne okvire, regulative i pravilnike koje ćete moći da živite svaki dan, a da se vi posveti daljem uspešnom radu“, poručio je Čadež na svečanoj dodeli nagrada. 

Selekcija firmi je izvršena između top 500 kompanija koje su u periodu od 2011. do 2015. godine udvostručile svoje prihoda i obezbedile 23.539 radnih mesta u Srbiji. 

„Nije bilo lako izabrati kompanije koje su ušle među prve tri najuspešnije. Upravo je ovo najlepše lice Srbije i naša zemlja mora na njima zasnivati budući rast i razvoj“, istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveta Gazela. 

U prvih pet kompanija ušle su Jugotex d. o. o. Smederevo, Milanović Inženjering d.o.o. Cerovac, Termovent Komerc d.o.o Beograd, Jugo-Impex EER d.o.o. Niš i Vega IT Sourcing d.o.o. Novi Sad. 

„Da u Srbiji može da se uspe, te da se razviju ozbiljne kompanije, pokazuju i dobitnici nagrada, kompanije koje proteklih godina imaju ozbiljan rast i razvoj“, rekla je pomoćnica ministra privrede, Katarina Obradović Jovanović.

Zlatna Gazela je program nagrađivanja najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje daju najveći doprinos rastu BDP-a i otvaranju novih radnih mesta, a koje u poslednjih pet godina beleže konstantan rast. 

Na bazi podataka iz APR-a i metodologije kompanije Bisnode, u oktobru 2016. godine je pripremljena lista 500 najbrže rastućih kompanija u Srbiji. 

Zlatna gazela je priznanje ustanovljeno od strane međunarodne grupe Bisnode koja posluje u 18 država u Evropi. 

Ove godine je u Srbiji po drugi put dodeljena zlatna, srebrna i bronzana nagrada kao i plakete za četvrto i peto mesto na ovom takmičenju.