PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 18. Maj 2017. | 08:51
Čadež, Ljajić i Nedimović sa Ramljakom o stanju u Agrokoru

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarali su sa Antom Ramljakom, povernikom za „Agrokor“ o poslovanju tog koncerna u našoj zemlji.
Ante Ramljak, povernik za koncern Agrokor, rekao je u Beogradu da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu, a da su proizvodne kompanije „Dijamant“ i „Frikom“ u potpunosti spremne za predstojeću žetvu.

Ramljak je upoznao Ljajića, Nedimovića I Čadeža sa planovima i dinamikom restrukturiranja „Agrokora“, sa posebnim osvrtom na kompanije iz ovog sistema koje posluju u Srbiji. Ramljak je istakao da se ide u pravcu normalizacije poslovanja „Agrokorovih“ firmi u celom regionu, kao i da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu, prenosi Tanjug.
Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije sa ciljem praćenja situacije vezane za poslovanje koncerna „Agrokor“ i njegovih delova koji posluju u Srbiji.

Ministri su obavestili su Ramljaka o aktivnostima Vlade Srbije u cilju održavanja stabilnosti poslovanja „Agrokorovih“ kompanija u našoj zemlji, očuvanja radnih mesta i zaštite interesa dobavljača.

Sastanku su prisustvovali i ambasador Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić, direktor „Merkator S“ Aleksandar Seratlić, direktor uljare „Dijamant“ Vladimir Milović i direktor kompanije „Frikom“ Gojko Đošić.