PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 17. Maj 2017. | 16:31
Obuke za profesionalne upravnike zgrada tokom cele godine

Privredna komora Srbije organizovaće obuke za profesionalne upravnike zgrada, polaganje ispita i sticanje licence tokom cele godine u skladu sa interesovanjem polaznika. Obuke će biti organizovane i u drugim gradovima Srbije gde su sedišta regionalnih privrednih komora.

Prve obuke  počinju 25. maja i trajaće do 9. juna, a  naredne će  biti  organizovane od početka juna i na dalje. Do sada se prijavilo 150 kandidata samo u Beogradu. Obuka traje  50 školskih časova (6 dana po 7 časova i 1 dan sa 8 časova), a sve informacije dostupne su na linku  putem koga se vrši i elektronsko prijavljivanje.

‘’U pripremi su obuke i u drugim gradovima Srbije. Biće dovoljno obuka i dovoljno mesta za sve zainteresovane polaznike. Ne znači da će oni koji su u maju prošli obuku biti u prednosti u odnosu na one koji kurs završe kasnije ‘’, rekla je Mirjana Kovačević direktorka Sektora edukacije PKS .

Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada („Sl. glasnik RS“ br. 104/2016), kojim se ustanovljava profesija profesionalnog upravnika, Privredna komora Srbije dobila je ovlašćenja da ustanovljava i vodi registar profesionalnih upravnika, dostupan na portalu Komore, organizuje polaganje ispita za profesionalnog upravnika, izdaje i oduzima licence, utvrđuje prava, dužnosti i etičke norme ponašanja u obavljanju ove delatnosti. PKS je takođe nadležna da organizuje sudove časti za utvrđivanje povreda profesionalnih standarda i normativa (profesionalne odgovornosti), kao i za izricanje mera za te povrede.