PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 17. Maj 2017. | 16:19
Saradnja PKS i Srpsko-libanskog poslovnog saveta

Marko Čadež , predsednik Privredne komore Srbije i Brent Sadler, predsednik Srpsko-libanskog poslovnog saveta (SLPS) potpisali su danas Memorandum o razumevanju sa ciljem jačanja zajedničkih aktivnosti dve asocijacije na unapređenju ekonomske saradnje i razvoja poslovnih veza libanskih i srpskih privrednika. Dokument je potpisan u prisustvu libanskog ambasadora u Srbiji Tufika Džabera.
 „Naš posao je da povezujemo srpske kompanije sa stranim tržištima, da im otvaramo vrata, da im zajednički pomažemo da dođu do partnera i da pronalaze zajedničke poslove u koje žele da investiraju“, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS nakon potpisivanja memoranduma. Predsednik PKS je najavio da je u planu da se organizuje polovinom septembra poseta delegacije privrednika iz Srbije Bejrutu. Kako je istakao razmatrani su neki pravci zajedničke saradnje, i to u oblastima farmacije, zdravstvenog turizma i tekstilne industrije.

Brent Sadler, predsednik Srpsko-libanskog poslovnog saveta  naglasio je da je memorandum važan ekonomski most između dve nacije koje već dugo dele istoriju dobre saradnje. „Počastvovan sam što potpisujemo ovaj memorandum, jer predstavlja važnu fazu u promovisanju Srbije na Bliskom istoku i sprsko-libanskih poslovnih odnosa“, istakao je Sadler.

U fokusu zajedničkog delovanja dve poslovne asocijacije biće osnaživanje poslovnih aktivnosti i kooperacija među kompanijama dve zemlje.