PKSPKS-RPKSrbijaSvetIzdvajamo
 
Arhiva
PRIVREDNE VESTI | 22. Septembar 2017. | 16:22
Značaj novih rešenja za razvoj infrastrukture kvaliteta

U Privrednoj komori Srbije održana je završna Javna rasprava Nacrta zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti, koju sprovodi Ministarstvo privrede Republike Srbije uz podršku PKS.
O značaju novih rešenja za harmonizovanu oblast, radu imenovanih tela i nadzoru tržišta za industrijske neprehrambene proizvode, govorio je Nikola Mirković, šef odseka u Sektoru za Kvalitet i bezbednost proizvoda, dok je Tanja Petrović, rukovodilac grupe u istom Ministarstvu, predstavila značaj ovih rešenja za neharmonizovanu oblast, notifikaciju i registre. Jovan Petrović, šef odseka u Sektoru za Kvalitet i bezbednost proizvoda govorio je o značaju novih rešenja za razvoj infrastrukture kvaliteta.
 
Nakon predstavljanja Nacrta zakona usledila je diskusija, a među učesnicija skupa su bili predstavnici proizvođača, zastupnika, uvoznika i distributera industrijskih neprehrambenih proizvoda, predstavnici resornih ministarstava nadležnih za primenu tehničkih propisa, institucije infrastrukture kvaliteta (ISS, ATS, DMDM), imenovana tela, akreditovana tela za ocenjivanje usaglašenosti, asocijacije potrošača, civilni sektor, itd.
 
Učesnike skupa je pozdravio Aleksandar Starčević, v.d. pomoćnika ministra u Ministarstvu privrede.
 
Po okončanju Javne rasprave, Ministarstvo privrede će sačiniti izveštaj o sprovedenoj Javnoj raspravi i pripremiti konačnu verziju Nacrta zakona za razmatranje na sednici Vlade Republike Srbije.