U NAJAVI
Međunarodni sajam vina i alkoholnih pića "PROWEIN 2018"

18. mart 2018, 10:00 časova, Dizeldorf, Nemačka

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup 10 domaćih kompanija na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića "PROWEIN 2018". 
 
U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: JIT-Inženjering Argo iz Erdevika, Vinarija Aleksandrović iz Topole, Vinarija Lastar iz Rekovca, Vinarija Zvonko Bogdan iz Subotice, Vino Budimir iz Aleksandrovca, PP Erdevik iz Erdevika, Rubin iz Kruševca, Vinarija Aleksić iz Vranja, Vinarija Desporika iz Smederevske Palanke i Vinarija Virtus iz Žabara.
 
Kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode u Paviljonu 15, na nacionalnom štandu br. K08 površine 42 m².
 
Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte. Učešće srpskih vinarija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi i svetu, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.
 
"PROWEIN" (www.prowein.com) je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti oko 56 hiljada posetilaca iz 123 zemalja, od čega su 94% stučni posetioci, koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 6.250 izlagača iz 59 zemalja.